fbpx
Senzorul plăcuțelor de frâne – tot ce trebuie să cunoști
Senzorul plăcuțelor de frâne – tot ce trebuie să cunoști
12 noiembrie 2021
Show all

Dispozitivele de etanșare ale scurgerilor AC – scurt ghid

Dispozitivele de etanșare ale scurgerilor AC – scurt ghid

Orice șofer a avut măcar o dată probleme și a apelat la dispozitivele de etanșare ale scurgerilor AC. Însă în timp ce unii se descurcă pe cont propriu, o mulțime de persoane preferă să apeleze la un specialist. Tocmai de aceea, s-ar putea ca nici tu să nu știi ce este acela dispozitiv de etanșare a scurgerilor și cum se folosește. 

În reclame, totul pare ușor. Realitatea este, însă, alta.

Să începem cu ceea ce ar trebui să știe oricine și anume ce este un astfel de dispozitiv. 

Ce sunt aceste dispozitive de etanșare a scurgerilor AC?

Vechimea acestor dispozitive pe piață nu poate fi contestată. Astfel, dacă cu câțiva ani în urmă se utilizau tot felul de compuși pentru etanșarea scurgerilor minore, astăzi se folosesc dispozitive specifice. Reparația dura mai demult mult mai puțin, iar costurile nu erau atât de mari.

Agenții folosiți pentru etanșarea scurgerilor AC vin în două sticle. Într-o sticlă se va găsi o substanță de etanșare, iar în cea de-a doua un balsam special conceput pentru remedierea acestei probleme.

Există, mai nou, producător și comercianți care oferă acești agenți într-o singură sticlă. Motivul este simplu. Să nu îți mai pierzi timpul sau să îți bați capul pentru a combina cele două ingrediente esențiale din sticluțe.

Ce rol au acești agenți? Agenții, fiind o substanță lichidă dar groasă, au rolul de a reacționa cu apa și temperatura, rezultatul fiind un material de etanșare sub formă de epoxid.

De luat în calcul este faptul că existe diferențe între agenții de etanșare pe bază de substanțe chimice și agenții de etanșare pe bază de particule. 

Mai multe informații despre funcționalitatea dispozitivului de etanșare a scurgerilor AC

Chiar sunt eficiente aceste dispozitive de etanșare a scurgerilor AC? Chiar funcționează? Nu ești singurul care se întreabă asta. De aceea, astăzi vei găsi un răspuns la aceste întrebări, direct de la specialiștii tăi preferați. 

Suntem aici pentru a oferi detalii și informații pe care să le folosești în practică. Cu privire la dispozitivele de etanșare a scurgerilor AC avem de menționat un lucru foarte important. Acestea sunt eficiente, funcționează și chiar îți ating așteptările rezolvând problema, cu o singură condiție. Suprafețele afectate trebuie să fie mici sau foarte mici.

Nu recomandăm a se folosi un dispozitiv de etanșare a scurgerilor AC pe suprafețe mari. Se pot folosi astfel de dispozitive, dar rezultatele nu sunt garantate și dacă apar nu sunt cele dorite. Pentru suprafețe mari, aceste dispozitive sunt o soluție relativ inutilă. Oricum, după o perioadă scurtă de timp, agentul de etanșare se va rupe sau se va sparge.

De ce să trebuiască să remediezi problema în nenumărate rânduri, când poți să acționezi în conformitate, apelând un specialist, mai ales dacă vorbim despre suprafețe defecte mari.

Câte tipuri de agenți de etanșare a scurgerilor AC există?

Poate că ai intuit încă de la început faptul că există mai multe tipuri de agenți de etanșare a scurgerilor AC. Distingem în acest sens, două categorii principale. Este vorba despre agenții pulbere sau pe bază de capsule și de agenții pe bază de substanțe chimice. 

Agenții pe bază de pulbere/capsule

Particulele prezente în acest agent de etanșare înfundă scurgerea, creând un material de etanșare foarte fin.

Agenții pe bază de substanțe chimice

Cum acționează compușii chimici? Foarte rapid și eficient, sigilând scurgerea în așa fel încât agentul de răcire să nu mai poată ieși. 

La o primă vedere, din punct de vedere al siguranței, considerăm agenții de etanșare pe bază de substanțe chimice mai siguri. De ce? Pentru că aceștia, comparativ cu agenții pe bază de pulbere sau capsule, nu blochează scurgerea. Ce fac agenții pe bază de substanțe chimice este să creeze un strat foarte strâns, care nu permite freonului să se scurgă.

Dispozitivele de etanșare ale scurgerilor AC – scurt ghid